Robert Siedenburg

|creatief| discreet |van nature gastvrij| gedreven| man met passie en visie| groot geloof in mensen| realistisch|

Van jongs af aan heb ik geweten dat ik chef wilde worden.

Ik belandde op de kokschool in Den Haag en heb daarna het 'traject van werkend leren' ook daar gevolgd. Ik bleek talent te hebben en heb op alle niveaus gewerkt van eetcafé tot sterrenzaak. In mijn culinaire carrière heb ik alle hoeken van Nederland gezien.

Een van die mooie plekken was Amsterdam, waar ik werkte in een zeer vooraanstaand restaurant in de hoogtijdagen van de Fusion Cuisine. Nog steeds een keuken die mij zeer inspireert. Uiteraard niet te verwarren met de Confusion Cuisine. Een keukenstijl die ik helaas maar al te vaak tegenkom..... We mixen en mengen van alles zonder te begrijpen wat er gebeurt. Erger nog... zonder te proeven wat er gebeurt. Alleen maar omdat de chefs willen verrassen, vernieuwen. Jammer!

De wereldkeuken is een keukenstijl die mij aanspreekt, omdat het zo goed past bij ons verleden. Wij, Nederlanders, ontdekkingsreizigers, specerijen handelaren. Zelfs bij oma in de keuken komen we ingrediënten tegen uit het verre oosten... kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, peper. Warme exotische smaken die onze maaltijden al eeuwen verrijken. En natuurlijk loop ik ook warm voor alle nieuwe invloeden uit alle windstreken. Zo is mijn wekelijkse wandeling over de Haagse Markt een blijvende inspiratiebron.

Als we een goede culinaire basis hebben kunnen we in de wereldkeuken hele mooie combinaties maken, die een cultuur eren en fantastisch smaken! Maar alleen als we begrijpen wat er gebeurt, en proeven, proeven, proeven.... In de moderne keuken hebben we het graag over lokale producten. Ik hang dit graag aan, maar wat is lokaal? Is lokaal in dertig kilometer omtrek of, zoals een Amerikaanse chef eens aangaf:'bij ons is lokaal alles in de omtrek van 650 kilometer'? Veel belangrijker is het voor mij om te werken met zo min mogelijk of eigenlijk geen afval. Super verse producten die in het seizoen zijn, het zogenaamde no waste principe maar ook nose to tail. Nose to tail houdt in dat we alles van het dier weten te gebruiken waardoor we no waste hebben. En nog veel belangrijker dat we het dier niet hebben geslacht om 1 onderdeeltje.

Nu na 27 jaar in het restaurantwezen gewerkt te hebben, is het voor mij tijd om mijn culinaire vleugels verder uit te slaan. Met mijn zeer grote culinaire kennis, passie, creativiteit en gedrevenheid wil ik voor u koken!

Graag maak ik kennis met u!

Contact